Armkousen

Naast bloedvaten kent het lichaam ook lymfevaten. Door de lymfevaten wordt eiwitrijk weefselvocht (lymfe) teruggevoerd naar het bloedvaten stelsel.
            
Als deze lymfevaten, bijvoorbeeld door een operatie niet goed meer werken is er kans op het ontstaan van lymfoedeem in de arm.

Hofstede verzorgt compressietherapie doormiddel van een therapeutische elastische armkous. Deze therapie is onderdeel van de behandeling om ophoping van Lymfevocht tegen te gaan.           

   

Armkousen

Therapeutisch elastische armkous bestaat uit een armdeel en een losse handschoen met of zonder vingers. Niet iedereen heeft een losse handschoen nodig, want soms blijft de hand dun. De armkous wordt altijd ’s nachts afgedaan. De armkousen ondersteunen de arm en voorkomen dat de arm opnieuw gaat zwellen.
            
Doel armkous
Een therapeutische elastische kous (TEK) geeft een verhoogde druk op het weefsel van de arm. Het doel van de TEK is niet het verdrijven van het oedeem in de arm, maar ervoor te zorgen dat het oedeem niet terug kan komen.

Pasvorm
Voor een optimale werking moet de armkous goed passen en daarom speciaal worden aangemeten. Tijdens de behandeling met een therapeutische armkous kan de zwelling verder afnemen. Dan is een andere maat nodig. Bij vervanging moet de armkous altijd weer opnieuw worden aangemeten. Regelmatige controle is noodzakelijk. 

De armkous bij warm weer

Bij warmte wordt er meer vocht aangevoerd. Dan bestaat de kans dat de arm wat dikker en in de loop van de dag wat pijn gaat doen. Juist bij warmte en in de zomer is het dragen van een armkous essentieel. Wanneer bij warm weer de kous wordt uitgetrokken, kan er snel zwelling optreden.
           
           
     
           
Hofstede Medical, met zorg aangemeten

             
 
Armkousen zijn mogelijk in diverse kleuren, of op te vrolijken met "sleeves".Sleeves zijn er in vele uitvoering en kunnen over de armkousen heen gedragen worden.